Palkittu hoitotyön tekijä eduskuntaan.

Palkittu hoitotyön tekijä ehdolla eduskuntaan 2019

Uuden edessä 1 

Kun muutimme perheen kanssa takaisin Joutsaan muutama vuosi sitten,minua pyydettiin Keskustan kunnallisvaaliehdokkaaksi.Äänestäjien antamalla valtakirjalla aloitin valtuustotyön ja tulin valituksi myös kunnanhallitukseen.Entiselle rivikuntalaiselle ja palvelujen käyttäjälle on ollut mielenkiintoista ja kehittävää nähdä se toinen puoli päätöksen teosta ja olla vastuussa päätösten vaikutuksista.Kunnallisena luottamushenkilönä lähellä sydäntäni on ihmisten terveys ja arki sekä potilasturvallinen vanheneminen. Hyvä arki voimaannuttaa ihmistä työssä ja vapaa-aikana ja siksi on tärkeätä,että kunnantoimintatavat tukisivat asukkaiden hyvää elämää kunnan alueella ja vahvistaisivat yhteisöllisyyttä.Toimiva neljän sukupolven yhteiskunta on paras suoja syrjäytymistä vastaan.

 

Uuden edessä 2 

Alúksi en ajatellut lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin, mutta pyynnöt ja perheeltäni luottamuslauseen saatuani vastasin myöntävästi tammikuussa 2019, kun minua pyydettiin ehdokkaaksi Keskustan listoille kevään eduskuntavaaleihin. Uskon, että Eduskunnassa tarvitaan kaltaistani koulutuksen,terveydenhoidollisen osaamisen ja kestävän kehityksen edistäjää, maaseutua puolustaen.

Päättäjänä olen yhteiskunnan eheyttä,työntekoa ja toisista välittämisen kulttuuria eteenpäin vievä vakaa rauhanrakentaja. Työelämässä opin kurottamaan eteenpäin uutta opiskelemalla ja toimeen tarttumalla. Vahvoja teemojani ovat olleet työyhteisön kehittäminen,koulutus,ennakoivan elvytystoiminnan pilotointi ja potilasturvallisuus. Ymmärrän,että ihmiselle terveys ja turvallisuus ovat tärkeitä asioita. Kun ihminen tarvitsee apua  ennaltaehkäisevästi tai sairauden uhatessa,pitää myös tulevassa sote-mallissa olla selvää mihin hakeudutaan hoitoon eikä kukaan saa jäädä eriarvoiseen asemaan. Ihmisen ääntä on kuultava niin kotona kuin kodin ulkopuolella hoidettaessa.

Uuden edessä 3

Maaseutu ja asuminen. Ihmisen ääntä on myös kuultava maaseudulta. Moni on valinnut maaseudun asuinpaikakseen rauhallisuuden ja vapaa-ajan takia vaikka moni käykin kaupungissa töissä. Meillä on monia vapaaehtoisuuden asioita maaseudulla, jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Ja meidän on ylläpidettävä rauhallisia kyläkouluja, annetaan hyvä kasvu meidän lapsille. Maaseutu tarvitsee kaupunkia ja kaupunki tarvitsee maaseutua.

Uuden edessä 4

Metsätalous ja luonnon kehitys. Metsätalous kuuluu minun elämääni voimakkaasti ja vapaa-aikana tulee tehtyä metsätalouden töitä, mm. taimikon raivaukset raivaussahalla. Metsän oikeaaikainen hoito on tärkeää luonnon kannalta.

Viime kesänä päätimme kokeilla näitä paljon puhuttuja sähköautoja. Latasimme akun täyteen ja lähdin töihin...akku tyhjeni ennekuin olin töissä. Joten kaasuauton puoleen käännyimme. Nyt olen hurautellut töihin kaasuautolla ja toivon, että tankkauspísteet tulisivat yleisemmiksi.

Toivotan meille kaikille maltillista arkea ja koteihin hyvinvointia jokaiselle päivälle!