Blogi

6. touko, 2015

Vaalipäivänä kävin äänestämässä. Viestejä tuli kovasti,  kaverit jännäävät puolestani. Illalla meille kokoontui parikymmentä ihmistä, söimme ja jännäsimme televisiosta tuloksia.

Ennakkoääniä tuli hyvin ja pikkuhiljaa ääniä tuli vaan enemmän. Itse luulin, että saan ääniä noin 500, mutta äänet nousivat ja sain illan tuloksena 998 ääntä! Hieno saavutus!

Seuraavana päivänä sain lehdestä lukea, kuinka minua oli Keski-Suomessa äänestetty. Jyväskylästä sain mahtavimman äänipotin, kiitos siitä!

 

Tarkastuslaskennassa sain vielä pari ääntä ja nyt olen siis saanut eduskuntavaaleissa 2015 kaikenkaikkiaan 1000 ääntä! Kiitos kuuluu minua äänestäneille ja hyvälle tukijoukolle!

 

Nyt työ jatkuu. Olin eilen Keski-Suomen keskustan piirihallituksen kokouksessa. Ehdokkaita kiitettiin hyvästä tuloksesta, saimmehan Keski-Suomeen Keskustalle 4 paikkaa. Ja kohta alkaa kunnallisvaaliaika.....

Hyvää kevään jatkoa kaikille ja ollaan yhteydessä!

18. huhti, 2015

Huomenta Keski-Suomi!

Tänään ehdokkaan viimeinen reissupäivä ehdokkuusmatkassa. Lähden Jämsään, klo 9 siellä, Keuruulla noin klo 11 ja jos ehdin niin käyn vielä Jyväskylän kävelykadulla keskustan teltalla.

Näin Keski-Suomen päivänä voi sanoa, että meillä on hieno maakunta. Olen käynyt jokaisessa kunnassa ehdokkuusmatkalla ja olen tavannut paljon hienoja ihmisiä. Jyväskylän keskustassa ihmisiä puhututtaa maailman meno ja terveyssektori ja kaupungin ulkopuolella ihmisiä puhututtaa samat asiat ja vielä maaseudun autioituminen. Toivottavasti seuraavat suuret linjaukset eivät näivetytä maaseutuja entisestään. Ihmiset, joita olen tavannut, ovat onnellisia vaikka ihan kaikki palvelut eivät ole lähellä. Tärkeitä asioita ovat peruspalvelut ja terveyspalvelut, kunhan ne pysyisi.

Eilen keskustelin SPR:n vapaaehtoisen kanssa. SPR Jyväskylän ensiapuryhmässä on vetovoimaisuutta, kun Jyväskylä on iso opiskelijakaupunki ja nuorta porukkaa riittää. Mutta SPR:n vapaaehtoisuutta tarvitaan myös maaseudulla ja toivotaan, että saadaan hyvä Keski-Suomi pysymään vireänä myös muuallakin kuin kaupungissa.

Keski-Suomessa on panostettu koulutukseen ja toivotaan, että toisen kouluasteen kehitys ja lukio-asiat pysyvät suht ennallaan. Nuorisossa on tulevaisuuden toivo ja koulutuksen kautta saamme monet nuoret kehittymään taitaviksi ammattilaisiksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri sai tässä vuoden vaihteessa tunnustuksen, koulutuksen laatuleiman. Simulaatiokeskus, tietotaitopaja, tunnustettiin Euroopassa laadukkaaksi opetuksen kehittämiskeskukseksi ja tämä laadun leïma on meillä nyt neljä vuotta. Keski-Suomen sairaala on ainut sairaala Suomessa, joka on saanut koulutuksen laatuleiman.

Uudenlaiset oppimisympäristöt ovat kehittyneet monissa paikoissa. Sairaaloissa annetaan simulaatiokoulutusta monissa aiheissa, jotta työtä voidaan tehdä potilasturvallisesti. Kouluissa on rakennettu viihtyisiä oppimistiloja ja opetuksessa käytetään oppimisen edistämiseksi erilaisia toimintamuotoja. Koulutus tuottaa hyvän pohjan monelle asialle!

Toivotan meille kaikille hyvää Keski-Suomen päivää!

16. huhti, 2015

Vaalit lähestyvät. Olen kiertänyt jokaisessa Keski-Suomen kunnassa vaalien aikana. On ollut toritapahtumia, tupa-iltoja, vaalipaneleita ja tavallisia ihmiskohtaamisia.

Olen saanut paljon kannnustusta, mikä on auttanut jaksamaan. Ihmiset kertovat huolejaan arjesta ja vaikeuksista. kertojat ovat olleet helpottuneita, että olen ehdokas, joka tietää näitä asioita, terveydenhuollon asiat kun ovat välillä hyvin kiemuraisia.

Mutta pari päivää vielä ehdokasmatkaa. Käyn huomenna Jyväskylässä, Joutsassa, Korpilahdella, Jämsässä ja Jämsänkoskella yhdessä ehdokas Ilkka Kemppaisen kanssa. Lauantaina ajattelin käydä Jämsässä, Keuruulla ja Laukaassa.

 

ja Sunnuntaina käyn itse äänestämässä. Sunnuntai-iltana tukiryhmäläisiä tulee meille ja katsomme, kuinka minun käy! 1000 ääntä pitäisi vähintään saada......

9. huhti, 2015

Olen viime aikoina saanut paljolti viestejä.

Esimerkiksi yksi vanhus otti yhteyttä eutanasia-asiasta. Vanhus kysyi mielipidettäni ja vastasin hänelle, että mielestäni eutanasia on perusteltua, jos ihminen on kärsinyt pitkään ja toivoo kärsimyksen loppumista. Olen tehohoitajana nähnyt näitä tilanteita ja tämä eutanasia pitäisi olla vapaaehtoinen asia Suomessa.

Vanhuspalveluissa on ollut harmia monilla ihmisiä. Esimerkiksi ihmistä on makuutettu terveyskeskuksessa, kun ollut heikkouden oireita. Sitten on muutaman päivän päästä ajateltu, että pitäisikö päätä kuvata. Pää oli kuvattu ja tuloksena aivoinfarkti. Aivoinfaktin ensioireista ihmisen pitää olla neljän tunnin sisällä hoidossa, ei muutaman päivän päästä. Ihminen oli kaiken kukkuraksi laitettu kotiin ja kuntoutus oli jäänyt huonolle osalle. Nyt ihminen on kotioloissa, kotipalvelu käy moikkaamassa ja kuntoutus on mitä on. Hienoa tämä nopea potilaan hoitopolku ja tehokas kuntoutus, joka on joskus potilaan itse hoidettava.

Politiikan puolella puhutaan, että sairaanhoitajia voidaan vähentää, kun sairaanhoitajat istuu vaan tietokoneilla hoitolaitoksissa. Ei tainnut asiantuntija, joka tiedon on antanut, tietää miksi me kirjataan terveydenhuollossa. Esimerkiksi Kanta-palveluun pitää hoitajan tehdä hoidosta nykyään yhteenveto hoidosta, laki määrää! Tämä kirjaus tuli lisänä muiden päälle, ei hoitajat turhaan istu koneella.

2. huhti, 2015

MIELIPIDEKIRJOITUS KSML 2.4.2015:

 

VANHUSTEN KOTIHOITOPALVELUT POTILASTURVALLISUUTTA NOUDATTAEN

 

Julkisuudessa on paljon keskusteltu siitä kuinka omaisten tulisi ottaa vastuu vanhusten hoidossa ja kuntien pitäisi purkaa laitosasumisen paikkoja. Vanhus voidaan hoitaa kotona omaishoidon tuen turvin. Palkkion taso määräytyy hoidon sitovuuden ja vaativuuden mukaan. Omaishoidon tuki on harkinnanvarainen etuus ja sitä myönnetään talousarviossa annetun määrärahan puitteissa. Toivon, että seuraavalla eduskuntakaudella saadaan omaishoitotuki Kelan maksettavaksi, jolloin eriarvoisuus omaishoitajien välillä vähenisi ja eriarvoisuus kuntien kesken poistuisi.

Väestön keski-iän noustessa yksinäisiä ja huonokuntoisia vanhuksia on tulevaisuudessakin ja sen varaan ei voi laskea, että kaikki vanhukset pärjäävät sairaana yksin kotona tai omaisen kanssa. Kotihoidossa hoitajilla on kiire ja monissa kunnissa hoiva- ja palveluasumista on riittämättömästi. Kansansairauksien lisääntyminen, syrjäytyminen, työvoiman vähentyminen ja siiloutunut palvelujärjestelmä lisäävät potilasvahinkoja ja heikentävät kokonaisuudessaan potilasturvallisuutta.

Vanhuspalvelulaki sääti laitoksiin hoitajamitoituksen, mutta kotihoitoon sitä ei ole tehty. Kotihoidon arkea näyttäisi olevan, että vanhuksia voidaan ottaa lisää asiakkaaksi ja sama hoitohenkilömäärä hoitaa lisääntynyttä asiakasmäärää. Monilla paikkakunnilla hoitajat kertovat, että heillä jää esimerkiksi iltavuorossa vanhuksia väliin kun kaikkien luona ei ehditä käymään. Kunnan kotipalvelu tulee toteuttaa niin että kunta voi osoittaa riittävät resurssit eettisesti päivänvaloa kestävän kotihoidon toteuttamiseksi

Kotihoidon toimintaa tulisi kehittää varmistamalla riittävä henkilöstömäärä ja luomalla yhteiset hoitokäytänteet koko Keski-Suomessa. Organisaation johdossa pitää korostua osaamisen, koulutuksen ja työelämän käytäntöjen tunteminen. Oman alueensa asiakkaiden tarpeet huomioon ottaen pitää nyt keskittyä määrittämään tavoitteet lähipalveluille ja asiakkaan hoidon laadulle ja vaikuttavuudelle niin että potilasturvallisuuslain pykälät toteutuvat.