18. huhti, 2015

20. Keski-Suomen päivä 18.4.2015

Huomenta Keski-Suomi!

Tänään ehdokkaan viimeinen reissupäivä ehdokkuusmatkassa. Lähden Jämsään, klo 9 siellä, Keuruulla noin klo 11 ja jos ehdin niin käyn vielä Jyväskylän kävelykadulla keskustan teltalla.

Näin Keski-Suomen päivänä voi sanoa, että meillä on hieno maakunta. Olen käynyt jokaisessa kunnassa ehdokkuusmatkalla ja olen tavannut paljon hienoja ihmisiä. Jyväskylän keskustassa ihmisiä puhututtaa maailman meno ja terveyssektori ja kaupungin ulkopuolella ihmisiä puhututtaa samat asiat ja vielä maaseudun autioituminen. Toivottavasti seuraavat suuret linjaukset eivät näivetytä maaseutuja entisestään. Ihmiset, joita olen tavannut, ovat onnellisia vaikka ihan kaikki palvelut eivät ole lähellä. Tärkeitä asioita ovat peruspalvelut ja terveyspalvelut, kunhan ne pysyisi.

Eilen keskustelin SPR:n vapaaehtoisen kanssa. SPR Jyväskylän ensiapuryhmässä on vetovoimaisuutta, kun Jyväskylä on iso opiskelijakaupunki ja nuorta porukkaa riittää. Mutta SPR:n vapaaehtoisuutta tarvitaan myös maaseudulla ja toivotaan, että saadaan hyvä Keski-Suomi pysymään vireänä myös muuallakin kuin kaupungissa.

Keski-Suomessa on panostettu koulutukseen ja toivotaan, että toisen kouluasteen kehitys ja lukio-asiat pysyvät suht ennallaan. Nuorisossa on tulevaisuuden toivo ja koulutuksen kautta saamme monet nuoret kehittymään taitaviksi ammattilaisiksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri sai tässä vuoden vaihteessa tunnustuksen, koulutuksen laatuleiman. Simulaatiokeskus, tietotaitopaja, tunnustettiin Euroopassa laadukkaaksi opetuksen kehittämiskeskukseksi ja tämä laadun leïma on meillä nyt neljä vuotta. Keski-Suomen sairaala on ainut sairaala Suomessa, joka on saanut koulutuksen laatuleiman.

Uudenlaiset oppimisympäristöt ovat kehittyneet monissa paikoissa. Sairaaloissa annetaan simulaatiokoulutusta monissa aiheissa, jotta työtä voidaan tehdä potilasturvallisesti. Kouluissa on rakennettu viihtyisiä oppimistiloja ja opetuksessa käytetään oppimisen edistämiseksi erilaisia toimintamuotoja. Koulutus tuottaa hyvän pohjan monelle asialle!

Toivotan meille kaikille hyvää Keski-Suomen päivää!