19. tammi, 2015

6. Perhetyöasiaa 28.12.2014

Kinnulassa on hienosti onnistuttu hienosti perhetyössä ( ksml 27.12). Kunta oli palkannut työntekijän lapsiperheiden kotipalveluun ja toisen perhehoitajaksi. Hienoa! Lehdessä mainittiin, että Kinnulassa lastensuojeluilmoitusten määrä on romahtanut.

Näin hienosti ei taida monessakaan kunnassa olla, että uskallettaisiin laittaa euroja ennaltaehkäisevään työhön. Monelle perheelle olisi helpompaa soittaa matalankynnyksen numeroon, josta saisi apua senhetkiseen väsymykseen tai ongelmaan perheessä. Ongelmiin ei puututa ja kun ne kasautuvat niin mielellään tämän päivän yhteiskunnassa tehdään lastensuojeluilmoituksia, joista tulee uudenlaiset ongelmat eteen.

Sellaisia perheitä on, joissa lapsen ei ole turvallista elää senhetkisessä tilassa ja tällöin on suotavaa, että viranomaiset ottavat ohjat käsiinsä jämerästi. Mutta jos äiti tai isä ilmaisee jossakin terveys- tai sosiaalimaailmassa, että on väsynyt ja kaipaa apua arkirutiineihin niin viranomaissektorin toiminta voi olla raastavaa ja voimia vievää ja joskus jopa ongelmanhakuista, kun kyse oli vain väsymyksestä. Tämä ei palvele perheen avuntarvetta ja lisää sosiaalipuolen kustannuksia.

Toivon, että monet kunnat ottaisivat mallia Kinnulan esimerkistä