Kävin viikolla virallisessa valokuvassa ehdokaskuvia varten. Huomenna menen esittäytymään aamulla Toivakkaan ja lähden mukaan keskustanaisten retkelle.
Eilen oli lastenoikeuksien päivä. Lapsella on oikeus hyvään oloon ja turvallisuuteen. Samaan aikaan esimerkiksi Jyväskylän kaupunki aikoo saneerata kouluverkossa ja niinkuin Joutsassakin saneerattiin jo yksi ala-asteen koulu pois. Nyt keskustellaan myös lukioiden ja ammattikoulutuspaikkojen vähentämistä.
Juhlimme lapsen ja perheen hyvää oloa ja turvallisuuden tunnun lisääntymistä, kun koulumatka pitenee ja vanhemmat miettivät aamulla töihin lähtiessään, että uskaltaako sen ekaluokkalaisen jättää yksin kotiin odottamaan koulukyytiä maaseudulla, kun päivähoitolaki rajaa ekaluokkalaisen pois hoidosta vaikka sitä ei tarvitsisi kuin tunnin tai kaksi päivässä.
Opetusryhmiä on suurennettu ja koulunkäynninohjaajien määrää laskettu. Ehtiikö opettaja antamaan hyviä eväitä kasvavalle lapselle tai jos lapsella on ongelmia, ehditäänkö näihin ongelmiin tarttua ajoissa?
Laittavatko vanhemmat mielellään kasvavan nuoren esimerkiksi yli 100 kilometrin päähän lukioon tai ammatilliseen koulutukseen?
Tällä hetkellä olemme horjuttaneet yhteiskunnassa paljon perheeseen kohdistuvia tekijöitä. Kuinka kauan tämä jatkuu??